Πε. Μαρ 28th, 2024

Όλα έτοιμα για την νέα πλατεία Ομόνοιας – Γέμισε με νερό το συντριβάνι (βίντεο)

Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια της νέας πλατείας Ομονοίας βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων.

Στο βίντεο που ακολουθεί συνεργεία του δήμου Αθηναίων διακρίνονται να γεμίζουν το στρογγυλό σιντριβάνι με νερό, παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ήδη, έχει τοποθετηθεί γκαζόν, ενώ στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι με την ανακατασκευή της πλατείας να σηματοδοτηθεί η αρχή της ανάταξης του κέντρου για μια καινούργια Ομόνοια καθαρή και ασφαλή, ώστε να γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Ο σχεδιασμός παραπέμπει στις περασμένες δεκαετίες, όταν το στρογγυλό σιντριβάνι με το γκαζόν και τους τεράστιους πίδακες νερού αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του κέντρου της πρωτεύουας.

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Επίσης στη σύγχρονη κατασκευή θα προστεθούν κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα της περιοχής, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο αλλά και σε πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.