Πε. Απρ 25th, 2024

Δυναμική παρέμβαση του δημάρχου Ραφήνας στην κατάληψη του Λυκείου Πικερμίου

Κλειστές πόρτες βρήκαν το πρωί δάσκαλοι και μαθητές στο Λύκειο Πικερμίου ,αφού μια ομάδα 30 περίπου μαθητών είχε προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου κλείνοντας τις εισόδους με αλυσίδες.

Οι αντιδράσεις από αυτούς που διαφωνούσαν με την κατάληψη ήταν έντονες και λίγο έλειψε να δημιουργηθούν επεισόδια . Άμεση ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς.

Ειδικό συνεργείο ελευθέρωσε τις εισόδους με τη βοήθεια του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.Υπήρξαν βέβαια λογομαχίες με κάποιους εκ των παρευρισκομένων νεαρών καταληψιών, οι οποίοι δεν ήθελαν την αφαίρεση των αλυσίδων από τις πόρτες, όμως επικράτησε η άποψη της νομιμότητας για τα ανοιχτά σχολεία που θέλει η κοινωνία και επιβάλλει η νομιμότητα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς είναι υποχρέωση του Δήμου να διασφαλίζει την ελεύθερη είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Από εκεί και πέρα αποτελεί απόφαση της σχολικής κοινότητας αν θα συμμετέχουν στα μαθήματα. Συμπληρώνοντας ότι και ως εκπαιδευτικός θεωρεί αδιανόητο μια μειοψηφία να απαγορεύει το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου στα σχολεία στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.