Τρ. Απρ 16th, 2024

Καϊτεζίδης: «Πιστεύουμε και στηρίζουμε την ψηφιακή διακυβέρνηση»

«Πρωταγωνιστή Δήμο και πρότυπο για όλη την Ελλάδα» στην προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού, χαρακτήρισε τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο Πανοράματος και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, καθώς οι δύο άντρες συνδέονται με μακρά φιλία, ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον δήμαρχο για τον σχεδιασμό του Υπουργείου του αναφορικά με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ. Επιπλέον αναφέρθηκε στον νέο οδικό χάρτη που αφορά στην εισαγωγή νέων υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι οι δήμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη έχει την υποδομή για να ενταχθεί σε καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα. Στους στόχους του υπουργείου, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς είναι η επικαιροποίηση, αλλά και απλούστευση των υφιστάμενων, καθώς και η ένταξη νέων διαδικασιών στα ΚΕΠ. Απαντώντας στο σχόλιο του δημάρχου ότι η πλειοψηφία των γεννήσεων της Θεσσαλονίκης γίνεται στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη λόγω ύπαρξης πολλών μαιευτικών κλινικών, ο υφυπουργός σημείωσε ότι απλουστεύονται κατά πολύ οι διαδικασίες και ότι στο εξής «η γέννηση των παιδιών θα δηλώνεται πλέον μόνο στο μαιευτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται το δημοτολόγιο, θα βγαίνει αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κλπ. Το επόμενο στάδιο είναι ότι το σύστημα αυτομάτως θα ελέγχει αν ο πολίτης δικαιούται το επίδομα γέννας και ανάλογα θα τον ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα. Έτσι θα γίνει το πρώτο επίδομα στην ιστορία του ελληνικού κράτους που θα δίνεται χωρίς αίτηση του δικαιούχου».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, καλωσόρισε τον υφυπουργό χαρίζοντας του ένα αντίτυπο του Ιστορικού λευκώματος του δήμου. Επιπλέον ανέφερε τις σημαντικές επιτυχίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε θέματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον δημότη και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στο πολύ σημαντικό έργο του υπουργείου. « Αυτοί οι προβληματισμοί και ο αγώνας που γίνεται τώρα για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης ήταν και δικές μου σκέψεις εδώ και πολλά χρόνια και χαίρομαι διότι βλέπω επιτέλους να γίνονται σημαντικά βήματα» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης που όταν κερδηθεί θα αλλάξει τη σχέση του δημοσίου με τον πολίτη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συνόδευσε τον υφυπουργό στο ΚΕΠ Πανοράματος. Ο κ. Γεωργαντάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπαλλήλους, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να εξυπηρετηθούν. Παίρνοντας αφορμή από σχόλιο που του έκανε χαριτολογώντας ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης «αν θέλει κάτι να του εκδώσουν» ο υφυπουργός ζήτησε μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της κόρης του η οποία γεννήθηκε σε κλινική του Πανοράματος. Σε ελάχιστα λεπτά την είχε στα χέρια του σημειώνοντας ότι στο ΚΕΠ «όλα δουλεύουν ρολόι»!