Συναντήσεις Γεωργαντά με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη

Συναντήσεις με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας – Χορτιάτη αλλά και επισκέψεις στα ΚΕΠ της Αγγελάκη και του Πανοράματος πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ.Γεωργαντάς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο και στο επίκεντρο βρέθηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης με την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων. Ο υφυπουργός παρουσίασε το έργο που επιτελεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, με την αναβάθμιση των ΚΕΠ να βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα.

Ο κ.Ζέρβας είπε ότι ο δήμος έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τα ΚΕΠ ενώ επισήμανε την ανάγκη της διασύνδεσης των υπηρεσιών για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά για το σύνολο των πιστοποιητικών του δημοτολογίου και την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στα ΚΕΠ της οδού Αγγελάκη παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμη Φωτόπουλου και του αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Αβαρλή.

Επίσης, ο κ.Γεωργαντάς επισκέφτηκε το δημαρχείο Πανοράματος όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ενώ μετέβη και στο ΚΕΠ Πανοράματος.

«Τα ΚΕΠ είναι ο πιο καταξιωμένος θεσμός στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Θέλουμε να τον στηρίξουμε. Σε δύο χρόνια από τώρα οι περισσότερες δουλειές του πολίτη θα γίνονται από τον υπολογιστή και το κινητό. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία και γι αυτούς η λύση θα είναι η ΚΕΠ όπου θα εξυπηρετούνται την ίδια στιγμή», είπε ο υφυπουργός.
Ο κ.Καϊτεζίδης χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης ως «ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί». Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της επίσκεψης στο ΚΕΠ Πανοράματος εκδόθηκε πιστοποιητικό γέννησης της κόρης του κ.Γεωργαντά, ο οποίος ανέφερε στους εργαζόμενους τις νέες καινοτομίες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες.