ÓõíÜíôçóç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç ìå ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôçò ÊåíôñéêÞò ¸íùóçò ÄÞìùí ÅëëÜäáò (ÊÅÄÅ), óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ, ôçí ÄåõôÝñá 10 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη συνάντηση μετέχουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μέλη του προεδρείου, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Στην ατζέντα της συνάντησης, που είναι η πρώτη της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, βρίσκονται η αναπτυξιακή προοπτική της αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Κατά την έναρξη της συνάντησης σε δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει στη γόνιμη συνεργασία καθώς και ότι «η κυβέρνηση αυτή εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση πόσο μάλλον την αυτοδιοίκηση A΄ βαθμού. Θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να είστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι πρέπει να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της αυτοδιοίκησης και ζήτησε αμοιβαία υποστήριξη από την κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεραστούν παθογένειες ετών.
Το δυναμικό «παρών» του Δήμου Πειραιά στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2026 ανέδειξε με ανάρτησή…
Υπογράφηκε η Σύμβαση για την ανάδειξη – ανάπλαση των στεγάστρων εξωτερικού λιμένα Τήνου.
Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…
Στη Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το νησί.
Υπογραφή σύμβασης για υπηρεσίες εκπόνησης και υλοποίησης οδικού χάρτη σύστασης και λειτουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και…
Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.