ΔΗΜΟΙ

Με εξώδικο απαντά η ΚΕΔΕ στην κυκλοφορία εφημερίδας «kedenews»

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ η ΚΕΔΕ αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας κατά της εφημερίδας με τον διακριτικό τίτλο «kedenews» καθώς ο τίτλος της δημιουργεί σοβαρή σύγχυση τόσο στους πολίτες όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά στο περιεχόμενό της αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί επίσημο έντυπο της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ ενημερώνει δημότες, και αιρετούς ότι ουδεμία σχέση έχει με την ιδιοκτησία και το περιεχόμενο της εφημερίδας με την διακριτική ονομασία «kedenews» και σε καμία περίπτωση αυτό το έντυπο δεν απηχεί τις απόψεις της. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μέσω της νομικής της υπηρεσίας είχε ζητήσει από τον εκδότη να αλλάξει την επωνυμία ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση ωστόσο δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας μάλιστα έχει ανοίξει και σχετική σελίδα στο Facebook με την ονομασία «kedenews» γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση σε αιρετούς και πολίτες ως προς το περιεχόμενο που διακινεί.

Η ΚΕΔΕ δεν είχε, ούτε έχει καμία πρόθεση να αντιπαρατεθεί με οποιαδήποτε εκδοτική προσπάθεια, όπως αυτή της εν λόγω εφημερίδας ή οποιουδήποτε άλλου εκδοτικού εγχειρήματος αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν μπορεί όμως να γίνει ανεκτό, η «υπογραφή» της ΚΕΔΕ να χρησιμοποιείται από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση μαζί της. Η ΚΕΔΕ είναι ένα συλλογικό όργανο που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα μέλη της είναι εκλεγμένα από τον Ελληνικό λαό.

Οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ ελέγχονται, όπως προβλέπεται, και τα όργανά της λογοδοτούν. Για το λόγο αυτό ουδείς άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα την
υπογραφή της.

Τελευταία άρθρα

Χάος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης: Πιάστηκαν στα χέρια, μπήκε στη μέση ο Δήμαρχος

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, με την κατάσταση να φτάνει…

3 ώρες ago

Γ. Μαρκόπουλος: Θεσμικές απάντησεις στην Υπόθεση της Πολεοδομίας

«Τα πράγματα στη θέση τους» έβαλε ο Δήμαρχος Γαλατσίου για τις καταγγελίες πως η Γενική…

3 ώρες ago

Μαλεβίζι: Νέος βρεφικός σταθμός στο Γάζι

Προσφέρει πάνω από 65 νέες θέσεις για τη στήριξη νέων οικογενειών.

8 ώρες ago

Τοποθέτηση συστημάτων πρόσβασης σε παραλίες της Κέας

Η εγκατάστασή τους είναι μη μόνιμη, καθώς τοποθετούνται κατά τη θερινή περίοδο και απομακρύνονται μετά…

8 ώρες ago

Έργο ορόσημο το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων στη Β. Κέρκυρα

Υλοποιείται χάρη στη στενή συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

9 ώρες ago

A. Καρδαμπίκης: “Η μετακινούμενη κτηνοτροφία πρέπει να μείνει ζωντανή”

Τη στήριξη της πολιτείας στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ζητά ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

9 ώρες ago