Πα. Απρ 19th, 2024

Η Καστοριά τίμησε τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 η  Τιμητική Εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς για τον Ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Καστοριανός Μάρκος Σπυρόπουλος ήταν ο πρώτος Έλληνας ιστιοπλόος που συμμετείχε και τερμάτισε, πραγματοποιώντας μάλιστα και πολύ καλή επίδοση, στο Διεθνή Αγώνα Μοναχικού Διάπλου του ΑτλαντικούMini Transat La Boulangère 2019”, κάνοντάς όλους τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην Ελληνική ωκεάνια αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Δεκάδες ήταν και τα παιδιά που θέλησαν να δουν από κοντά τον αθλητή που αποτελεί για μικρούς και μεγάλους πηγή έμπνευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης  ο Όμιλος Τσάκος Ναυτιλιακή και το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”, καθώς επίσης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καστοριάς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας –Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρος  Δοκόπουλος. Εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, βραβείο απένειμε ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσανούσας

Επίσης βραβεία απένειμαν στον κ. Σπυρόπουλο ο Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” Μιχάλης  Μπελέγρης και ο Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καστοριάς.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε όταν τα παιδιά χάρισαν στον αθλητή τις ζωγραφιές που έφτιαξαν προς τιμή του με κύριο θέμα την ιστιοπλοΐα.

Στη συνέχεια προβλήθηκε σε βίντεο η προετοιμασία και η  διεξαγωγή του Διεθνή Αγώνα Μοναχικού Διάπλου του Ατλαντικού “Mini Transat La Boulangère 2019”, από τον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση, με τον ταυτόχρονο σχολιασμό του αθλητή.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση Video του αγώνα μέσα από το σκάφος του Μάρκου Σπυρόπουλου.