Σα. Απρ 20th, 2024

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Αφιερωματική εκδήλωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για τα 100 χρόνια από τη δεύτερη και σκληρότερη περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με την επιμέλεια του Διευθυντή του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου Ηλία Υφαντίδη και με τη συνεργασία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας διοργανώνει Αφιερωματική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δεύτερη και σκληρότερη περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αγίας Βαρβάρας “Γιάννης Ρίτσος” (Οδός Κρήτης 69 και Θεμιστοκλέους).

Πρόγραμμα: Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη, με θέμα “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”. Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος η ομιλία του συγγραφέα κ. Γιάννη Καλπούζου.

Στο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συμμετέχουν: Ηλίας Υφαντίδης: λύρα – τραγούδι, Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Βαγγέλης Καρύπης: κρουστά. Συμμετέχουν επίσης η Βυζαντινή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας καθώς και Χορευτικές Ομάδες Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα λειτουργεί η έκθεση “Ψωμιάδειου Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού”, με φωτογραφικό υλικό του Στέργιου Θεοδωρίδη από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου.