ΔΗΜΟΙ

Η ΚΕΔΕ στηρίζει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου παρακολούθησε τη 2η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, που συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δεσμεύτηκε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα είναι στο πλευρό των Αιρετών της Ευρώπης και ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους, ενώ επεσήμανε και τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη πρωτοβουλιών της πατρίδας στις δικές τους πόλεις και χώρες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών συμμετείχαν μαζί με τον Πρόεδρο ως εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και οι : Πέτρος Ινιωτάκης, Δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Κρήτης, Δημήτρης Μπίρμπας, Δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω, Νίκος Λιόλιος, Δημοτικός σύμβουλος Λοκρών και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζιδης.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

36 δευτερόλεπτα ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

2 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

2 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

2 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

3 ώρες ago