Πα. Απρ 19th, 2024

Ο πρώτος δήμος που εκδίδει ηλεκτρονικά την άδεια πολιτικού γάμου!

Η ψηφιακή Γλυφάδα, που βραβεύθηκε πρόσφατα στα Bravo Awards, κάνει τώρα ένα ακόμη, εντυπωσιακό βήμα. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, όλα τα δικαιολογητικά για την άδεια πολιτικού γάμου υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μια σπουδαία δυνατότητα που δίνεται στα ζευγάρια, τα οποία γλιτώνουν την ταλαιπωρία, το πήγαινε-έλα και τις ουρές, τις διευκρινίσεις και τα επιπρόσθετα στοιχεία που συχνά απαιτούνται.

Όποιος επιθυμεί λοιπόν να παντρευτεί στο Δημαρχείο Γλυφάδας, είτε είναι στην Ελλάδα είτε βρίσκεται στο εξωτερικό, υποβάλλει μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου τα δικαιολογητικά, γίνεται ο προέλεγχος και στη συνέχεια ειδοποιείται και προσέρχεται για μία και μοναδική φορά στο Δημαρχείο, ώστε να εκδοθεί η άδεια την άδεια πολιτικού γάμου. Εύκολα και γρήγορα!

«Ευχαριστώ για τον συντονισμό της προσπάθειας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Παπά και τους εργαζομένους μας στις υπηρεσίες μηχανοργάνωσης και στο ληξιαρχείο. Σύντομα θα ενημερωθείτε και για άλλες υπηρεσίες της Ψηφιακής Γλυφάδας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Άρθρο 131
Τέλεση πολιτικών γάμων
Η παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 391/1982 (Α ́73) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Σε κάθε Δήμο, ο Δήμαρχος ορίζει με πάγια πράξη του, περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας, μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, και ορισμένη ώρα ενάρξεως, για την τέλεση των γάμων για τους οποίους υποβλήθηκαν σχετικές αιτήσεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα. Με την ίδια πράξη του, ο Δήμαρχος μπορεί να ορίζει την τέλεση των πολιτικών γάμων σε περισσότερα του ενός δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμαρχος μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει.».

Αρκετοί είναι οι μελλόνυμφοι πλέον που λόγω πίστης ή οικονομικής κατάστασης επιλέγουν να συνάψουν πολιτικό γάμο, έναντι θρησκευτικού και αναζητούν τα δικαιολογητικά για την έκδοση της σχετικής άδειας.

Ακολουθήστε το link και κάντε κι εσείς το βήμα….!!!!