Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από τους κόκκινους κάδους Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

3,6 τόνους μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών συγκέντρωσαν οι Κόκκινοι Κάδοι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον δήμο Σύρου Ερμούπολης, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, έχει τοποθετήσει σε δύο σημεία του νησιού μας, στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου), κόκκινους κάδους ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ. Η ανταπόδοση ανά τόνο προσφέρεται σε δωροεπιταγές από super market με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

«Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην κυκλική οικονομία αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, προκειμένου να εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια και να μειώνονται οι  όγκοι απορριμμάτων που οδηγούνται σε κέντρα τελικής διάθεσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για έναν κόσμο που αλλάζει, έναν κόσμο αειφορίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.