Σα. Απρ 27th, 2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους από τον δήμο Μεσσήνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του δήμου.

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το απόγευμα, ξεκινά το πρώτο τμήμα με θέμα «Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κ.λπ.)», διάρκειας 25 ωρών, στο πρώην δημοτικό κατάστημα Πεταλιδίου. Το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν τμήματα στη Μεσσήνη, την Ανδρούσα, τον Αριστομένη, την Ιθώμη και τον Αγιο Ανδρέα Αίπειας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι θα λειτουργήσουν συνολικά 6 ειδικότητες σε αντίστοιχα τμήματα ενηλίκων, τα οποία είναι τα εξής:

– Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.), 25 ώρες.

– Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), 25 ώρες.

– Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), 50 ώρες.

– Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, 25 ώρες.

– Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά, 25 ώρες.

– Βασικά Αγγλικά Α1, 50 ώρες.

Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου. Οπως σημειώνεται, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης: Τηλ.: 2722360185, 2722360179. Ταχ. Διεύθυνση: Παύλου Πτωχού, Δημαρχείο Μεσσήνης ΤΚ: 24200.

Email:

[email protected]

[email protected]

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».