Πε. Απρ 25th, 2024

Κατάκολο: Χλιδάτα μεν επεισοδιακά δε τα Θεοφάνεια στο θρυλικό «Christina O»

Λίγη από την λάμψη και τη χλιδή του Αριστοτέλη Ωνάση «έκλεψαν» όσοι βρέθηκαν μετά το πέρας της καθαγίασης των υδάτων πάνω στη θαλαμηγό «Christina O» στο Κατάκολο.

Από το κατάστρωμα του υπερπολυτελούς πλοίου έγινε η ρίψη του τίμιου σταυρού, παρουσία του ιδιοκτήτη Αίβορ Φίτζπατρικ και της συζύγου του Σούζαν.

Στο περιθώριο της τελετής των Θεοφανείων ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, καλωσόρισε τον Κ. Φίτζπατρικ και του προσφέρε ως δώρο ένα φιλοτεχνημένο κλαδί ελιάς μαζί με ακόμα ένα δώρο και αναμνηστικά του δήμου.

Ωστόσο το 2020 επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το λιμάνι του Κατακόλου, καθώς λόγω του μεγάλου βάθος στο σημείο, ο Σταυρός κατέληξε στον πυθμένα του λιμανιού.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός που «χάθηκε» κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι Κατακόλου. Μετά την απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν το Σταυρό 16 νέων που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, τελικά βρέθηκε στον πυθμένα του λιμανιού, σε βάθος περίπου 10 μέτρα, και ανασύρθηκε από δύτες.

pita christina 2

pita christina 3

pita christina 4