Ράμπα για να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη άνθρωποι με αναπηρία κατασκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων.
Το αίτημα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία για ολόκληρες δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, μόλις πριν από δύο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή χωρίς ωστόσο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Πριν από μερικές μέρες είχε προκαλέσει αίσθηση η εικόνα του παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Δημήτρη Καρυπίδη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως το μνημείο.
Σχεδόν ταυτόχρονα, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση. Μια κίνηση ουσιαστική αλλά και συμβολική καθώς αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.
Το επόμενο διάστημα όπως προκύπτει κι από το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν εξ αρχής αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…