Πα. Απρ 19th, 2024

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη είχε στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υπουργό για τα οδικά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή και άπτονται της αρμοδιότητάς της και τόνισε την αναγκαιότητα για την χρηματοδότηση και υλοποίησή τους, προκειμένου να βελτιωθεί άμεσα η διασύνδεση απομακρυσμένων αλλά ζωντανών και παραγωγικών περιοχών του Δήμου. Επίσης, ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την χρηματοδότηση πολεοδομικής – χωροταξικής μελέτης, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Ειδικότερα υπέβαλε αιτήματα χρηματοδότησης:

-Του οδικού έργου «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η Επαρχιακή οδό», για το οποίο προβλέπονται νέα χάραξη για την παράκαμψη του οικισμού Νεοχωρίου και βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υπόλοιπης υπάρχουσας οδού Νεοχώριο – 8η Επαρχιακή οδός.

-Της μελέτης για επανακαθορισμό της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης, προκειμένου να είναι επιτρεπτή η δόμηση με τους όρους που ισχύουν στις εκτός σχεδίου περιοχές.Συζητήθηκε επίσης, η αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου», έτσι ώστε όταν ωριμάσει και αδειοδοτηθεί πλήρως η μελέτη, να είναι άμεσα δυνατή η κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τον Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο Μεσσήνης και επεσήμανε ότι τόσο το Υπουργείο όσο και ο ίδιος προσωπικά, επιδιώκουν στενή συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης για την επιτάχυνση των αναπτυξιακών στόχων του.