Πε. Απρ 25th, 2024

Όταν η ψυχή χορεύει… στη Νέα Προποντίδα

Στα ΑμεΑ ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση “Όταν η ψυχή χορεύει..”,  που διοργάνωσε στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών ο  Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

 Οι μαθητές των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Πορταριάς και Ν. Καλλικράτειας πρωταγωνίστησαν με τις «χορευτικές τους φιγούρες» και με τις τραγουδιστικές τους ικανότητες. Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Προποντίδας “Άψιμον” έδωσε μία ξεχωριστή νότα χορεύοντας ποντιακούς χορούς με ζωντανή μουσική.

 Στην ομιλία της η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Μόνα Καλημέρη παρουσίασε τα οφέλη της μουσικοθεραπείας στα ΑμεΑ, που δείχνουν να ανταποκρίνονται και να επικοινωνούν μέσω της μουσικής. Ως θεραπεία εφαρμόζεται με επιτυχία σε παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, αναπτυξιακή καθυστέρηση, κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα, άνοια και ανίατες ασθένειες. Σύμφωνα δε με τους θεραπευτές  μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τη σωματική ένταση, να καταπολεμήσει το άγχος, να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να προωθήσει την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα.

 Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ τα νιώθω “δικά μου παιδιά”. Προσπάθησα ιδιαίτερα για τη δημιουργία τους και είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος για την προσφορά τους. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σ’ αυτά τα παιδιά το καλύτερο”. Δεν παρέλειψε, ακόμη, να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς των δομών για τη δουλειά που κάνουν, καθώς και τον Σύλλογο “Όμορφη Ζωή” για την πολύ καλή συνεργασία.