ΔΗΜΟΙ

Παρέμβαση ΚΕΔΕ στον υπουργό Εργασίας για την κατάρτιση εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων

Μετά από συνεργασία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, διευθετήθηκε το θέμα του χρόνου έναρξης της κατάρτισης των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα και οι δήμοι δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τον κ. Βρούτση, στα προγράμματα κατάρτισης, η έναρξη των οποίων είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων λήγουν άμεσα.
Για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές ζήτησε, η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα.
Έτσι οι δήμοι θα έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Κατόπιν αυτού και μετά το άμεσο ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, σύμφωνα με την οποία για όσους ωφελούμενους η απασχόληση λήγει μετά τις 15/01/2020, αυτοί δύνανται να ενταχθούν σε τμήματα τα οποία θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, εντός της επόμενης εβδομάδας με νεώτερη σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία άρθρα

Το μονοπάτι μιας θητείας

Άρθρο του Στάθη Φουντουκίδη, Δημάρχου Πέλλας   Κάθε διοικητική θητεία είναι ένα μονοπάτι που δεν…

13 ώρες ago

Λεμονόκηπος στο κέντρο της Αθήνας

Έναν λεμονόκηπο στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί ο δήμος, φυτεύοντας πενήντα λεμονιές, δίνοντας χρώμα και…

16 ώρες ago

Σκληρή απάντηση Χαρδαλιά στους εμπρηστές

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφερόμενος στην εμπρηστική…

17 ώρες ago

Στο Αιγάλεω η δοκιμή του Accessibility Hub

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του ψηφιακού σχεδιασμού αποτελεί…

17 ώρες ago

Δήλωση Γ. Χατζημάρκου για την ημέρα Περιβάλλοντος

Ένας απολογισμός του έργου της Περιφέρειας για την ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος των…

17 ώρες ago

Καθαρισμοί στο διυλιστήριο Αλεξανδρούπολης από τη ΔΕΥΑ

Την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στους κατοίκους της πόλης ενισχύουν οι…

18 ώρες ago