Τε. Μάι 1st, 2024

Φέσι 4 εκ. ευρώ στον Δήμο Χαϊδαρίου – Αγώνας δρόμου από τη νέα δημοτική αρχή να κλείσει ο προϋπολογισμός

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαϊδαρίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Ντηνιακό, κατά την επίσημη ενημέρωση που πραγματοποίησε σε δραματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Ντηνιακός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και να αποφύγει η πόλη της δυτικής Αθήνας το οικονομικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου, υπάρχουν αθροιστικές ζημίες 4 εκατομμυρίων τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα είναι κάτω από 1,5 εκ. ευρώ. Οι βασικοί λόγοι της δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι διόγκωση του κόστους της μισθοδοσίας στον Δήμο με συνεχείς μετατάξεις υπαλλήλων προς τον Δήμο, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων κατόπιν δικαστικών αποφάσεων με σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης Διοίκησης, πληρωμές διεκδικούμενων επιδομάτων χωρίς εξάντληση των ένδικων μέσων. Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Ντηνιακός γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθεί το ποσό των 1,2 εκ. ευρώ για να «κλείσει» ο προϋπολογισμός του 2020.

Προτεραιότητα του Δημάρχου είναι οι οικονομικές δυσκολίες του Δήμου να μην έχουν σοβαρό αντίκτυπο στους ίδιους τους πολίτες. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε ότι στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ένας «δήμος-φάντασμα» που είχε την δυνατότητα να καλύψει μόνον ανελαστικές δαπάνες χωρίς καμία δράση του Δήμου, κανένα έργο υποδομής, χωρίς συντηρήσεις και χωρίς ουσιαστικά Τεχνικό Πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρώην δημοτική αρχή δήλωσε ότι «στο τέλος, όσο και να μαγειρέψεις τους Προϋπολογισμούς, έρχεται ο ισολογισμός και η ζημία, έρχεται η μείωση μέχρι εξαφάνισης των ταμειακών διαθεσίμων και η απειλή χρεωκοπίας του Δήμου, έρχεται ο λογαριασμός όχι σε σας προσωπικά αλλά στην πόλη και στους δημότες».

Το επόμενο βήμα του Δημάρχου της πόλης είναι η διεκδίκηση πόρων από κάθε πηγή ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η μισθοδοσία και να οπωσδήποτε υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναγκαίων νέων έργων, όσο κι αν είναι δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα.