Πε. Μαρ 28th, 2024

Τέλος το 5G στην Καλαμάτα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής του 5G στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, θέμα που εδώ και καιρό έχει προκαλέσει αναστάτωση

Έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το θέμα -που μάλιστα είχε οριστεί ως έκτο στη σειρά- συζητήθηκε πρώτο, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν δημότες που ήθελαν να ενημερωθούν, αλλά και να εκφέρουν τη γνώμη τους.

Η συζήτηση του θέματος, τελικά, κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με τον δήμαρχο Καλαμάτας σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα, κάνοντας μάλιστα πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα στις αρχές Ιανουαρίου. Εάν από τη συγκεκριμένη ημερίδα έβγαιναν συμπεράσματα ότι δεν είναι επιβλαβές για τον κόσμο το 5G, θα δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας.

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Πηγή: tharrosnews.gr