ΔΗΜΟΙ

Έντονα προβλήματα στην Κατερίνη λόγω κακοκαιρίας – Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του δήμου

Μεγάλα προβλήματα στην Πιερία δημιούργησε ο Γηρυόνης. Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον  υποδιοικητή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης  Παναγιώτη Πατσιαλή, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επίσης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης, ενώ δέχτηκαν πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων και σε σημεία όπου η συγκέντρωση των υδάτων καθιστούσε μη ασφαλή την κυκλοφορία.

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού.
Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από αργά το απόγευμα της Κυριακής προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή της Παραλίας, όπου επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.


Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που κατααγράφονται προβλήματα.


Τέλος, όπως είναι γνωστό με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης ΣΕ ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία άρθρα

Ασπρόπυργος: Σε κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός – «Έργα, όχι λόγια» από τον Γ. Ηλία

Σε πλήρη κυκλοφορία παραδόθηκε το δυτικό και βόρειο τμήμα του περιφερειακού οδικού άξονα του Ασπροπύργου,…

2 ώρες ago

Συνάντηση Φωστηρόπουλου με τον Ειδικό Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Νικόλαο Χρυσάκη

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με αιχμή τη διασφάλιση της ευζωίας…

3 ώρες ago

Πτωχός από το Delphi Forum: Ψηφιακό άλμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας στο Delphi…

3 ώρες ago

Σπανός: Σύγχρονο το νέο λιμάνι Ιτέας με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα

Με τη συμμετοχή κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Απριλίου τα εγκαίνια του…

3 ώρες ago

Συναγερμός για την αντιπυρική περίοδο: 182 φωτιές πριν την 1η Μαΐου

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έκρουσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού…

3 ώρες ago

Βλάσσης Σιώμος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Ενεργή Μάχη» και τους καθαρισμούς οικοπέδων

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και…

4 ώρες ago