Πα. Μαρ 29th, 2024

Η τέχνη της γραμμής – Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Επετειακής έκθεσης “Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ” στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας

Το 2019 συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου και 40 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου του στον δήμο Ζωγράφου.

Με αυτή την αφορμή, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου προγραμμάτισε για τη φετινή χρονιά δύο επετειακές εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, εμπνευσμένες από τις εικαστικές αναζητήσεις του ζωγράφου.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο Ποίηση: ζωγραφία λαλούσα. Hommage à Gounaro πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη άνοιξη. Η δεύτερη έκθεση του αφιερώματος έχει τίτλο Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ και έρχεται να τιμήσει τη γραμμή του Γουναρόπουλου, μέσα από την παρουσίαση έργων σύγχρονων εικαστικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γραμμή ως πρωταρχικό μέσο έκφρασης.

Το έμφυτο ταλέντο του Γουναρόπουλου στο σχέδιο, η ακαδημαϊκή του παιδεία και η μελέτη της αρχαιοελληνικής γραμμής έδωσαν στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να εκφράσει τα εσωτερικά του οράματα μέσα από τις ατελεύτητες εκφάνσεις της καμπύλης.

Στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και να διαπιστώσει ότι η γραμμή παίζει καθοριστικό ρόλο στο σύνολο του έργου του καλλιτέχνη.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2019 – 31 Ιανουαρίου 2020

Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 19:00