Τρ. Απρ 16th, 2024

Ο δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων

Ο Δήμος Αιγάλεω στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων, (European Week for Waste Reduction) 16-22 Νοεμβρίου, δίνοντας βήμα πρώτα στα παιδιά, αλλά και στους δημότες,  με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τη συμβολή όλων στη μείωση παραγωγής αποβλήτων, τους τρόπους αλλαγής κουλτούρας και της μείωσης της τελικής ποσότητας προς απόρριψη.

Έτσι, μέσα στην εβδομάδα αυτή, οι μαθητές των σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν για τις συνήθειες τους και να αναπτύξουν τις προτάσεις τους, για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια δημιουργίας λιγότερων απορριμάτων από όλους μας.

Παράλληλα, θα υπάρχουν φόρμες επικοινωνίας, σε μορφή ερωτηματολογίου, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, καθώς και στα σχολεία, ώστε οι πολίτες, ανώνυμα, να αποτυπώσουν τις συνήθειες τους και να προβληματιστούν μαζί μας, για τους τρόπους μείωσης των παραγόμενων σκουπιδιών. Ταυτόχρονα, το ερωτηματολόγιο θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να μπορεί ο κάθε δημότης να το συμπληρώσει και να το υποβάλει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Είναι καθήκον όλων μας να προσπαθήσουμε περισσότερο για ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον καθώς και για την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας. Ο Δήμος Αιγάλεω περιμένει τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων!

*Σημεία επαφής, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-12:00:

  • Δημαρχείο Αιγάλεω: Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Ισόγειο)
  • ΚΕΠ Αιγάλεω: Ελλησπόντου 3
  • Σταθμός Μετρό «Αιγάλεω»: Πλατεία Εσταυρωμένου