Δε. Απρ 29th, 2024

Ο δήμος Μεσσήνης γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»

Εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός – Σχολείο – Κοινωνία» διοργανώνουν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο οικείος δήμος και το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ. και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Ντίνα Αντωνάκου.

Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο για τη «Σημασία του εθελοντισμού», από τους μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού και «Ρητορικοί λόγοι», από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου που θα καταθέσουν τις δικές τους απόψεις για τον εθελοντισμό. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με τις δράσεις του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης και των μαθητών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ποιήματα των μαθητών για τον εθελοντισμό.