Πα. Μαρ 29th, 2024

Παραιτήθηκε η Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη μετά τον σάλο για την σεξιστική επίθεση

Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις αντιδράσεις για τον σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα – στο οποίο μετείχε – έναντι φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης  έκανε αποδεκτή την παραίτηση, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις».

Δεκτή έγινε επίσης η παραίτηση της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

«Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας», τονίζει η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Αθηναίων ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του: Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία», είχε ξεκαθαρίσει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γερουλάνος, παρά τη δημόσια συγγνώμη που είχε ζήτησει (στη φωτογραφία κάτω) η ίδια για την ενεργό συμμετοχή της στον εμετικό σχολιασμό της εκσπερμάτισης νεαρού πάνω στη φοιτήτρια του Αριστοτελείου.»