OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “YENESIS” δίνει την ευκαιρία δωρεάν εκπαίδευσης νέων νησιωτών και εύρεσης εργασίας σε πράσινα επαγγέλματα.
Ο δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ σκοπεύει να ενημερώσει τους άνεργους νέους του νησιού ότι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “YENESIS” έχει ως στόχο να βοηθήσει νέους νησιώτες ηλικίας 23-31 ετών που δεν έχουν απασχόληση ή απασχολούνται εποχιακά (Νέοι Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης ΕΑΕΚ/NEETs) να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο νησί τους. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες μπορούν να εστιάσουν και να δραστηριοποιηθούν είναι: οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας, ο βιώσιμος τουρισμός και οι βιώσιμες μεταφορές.
Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων- ΔΑΦΝΗ, του οποίου μέλος είναι και ο δήμος Μυκόνου, συμμετέχει στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιλέξει 12 νέους από διαφορετικά νησιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που παρουσιάζονται εν συντομία παρακάτω:
Το “YENESIS” φιλοδοξεί να στηρίξει ουσιαστικά τους νέους νησιώτες, κατευθύνοντάς τους προς τα επαγγέλματα του μέλλοντος, επαγγέλματα δηλαδή με προστιθέμενη αξία στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των κατοίκων τους!
Αξίζει να σημειωθεί πως για όλες τις δραστηριότητες εκτός νησιού τα έξοδα καλύπτονται από το έργο και δεν υπάρχει κανένα σχετικό κόστος για τους συμμετέχοντες.
Διορία υποβολής αιτήσεων είναι η 30 Νοεμβρίου 2019.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΔΑΦΝΗ, υπόψη κ. Αυγουστίδη: 2107220837.
Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…
Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…
Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.