Σα. Απρ 20th, 2024

Ολυμπιακός και δήμος Πειραιά σε μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., διοργανώνουν μια ξεχωριστή δράση για τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά, με γενικό τίτλο: «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Sports For Different Heroes».

Στόχος της δράσης είναι να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά σχετικά με την αναπηρία (σε κάθε της μορφή και εκδήλωση) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που τα βιώνουν, οι οποίοι πολλές φορές χρειάζονται τη στήριξη μας για την ένταξή τους στην κοινωνία.

Οι μαθητές των σχολείων του δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, καλούνται να ζωγραφίσουν για το πώς αντιλαμβάνονται την αναπηρία, συνοδεύοντας το έργο τους με ένα μήνυμα – τίτλο που θα αναδεικνύει την σημασία στήριξης στους ανθρώπους που βιώνουν τις δυσκολίες μιας αναπηρίας.

Τα έργα των μαθητών θα κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Στις 8 και 9 Μαΐου 2020 τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι και την εκδήλωση του Μαΐου, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν πολλές κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από την αναπηρία.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. να υλοποιήσει δράση για τα άτομα με αναπηρία στα δημοτικά σχολεία της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντική και δείχνει για ακόμα μια φορά, την ευαισθησία που διακρίνει τον Ολυμπιακό σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κινητοποιηθούν για τα άτομα με αναπηρία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω πως είναι καθήκον της πολιτείας, αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες. Χαίρομαι που οι μαθητές θα συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία».
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και όσους συμβάλουν σε αυτή την ενέργεια, λέγοντας πως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι άνθρωποι του μεγάλου πειραϊκού συλλόγου πρωτοστατούν σε κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές δράσεις τόσο στα Ειδικά σχολεία όσο και με παρεμβάσεις στην πόλη σε αυτή την κατεύθυνση. Κλείνοντας ο κ. Μώραλης κάλεσε όλους να «αγκαλιάσουν» αυτή την προσπάθεια.