ΔΗΜΟΙ

Κώστας Μπακογιάννης: Στόχος μας η πρόληψη και η συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα

Με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΑΣΠ, Ερυθρός Σταυρός, ΕΥΔΑΠ κ.α.) συνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αθηναίων.

Βασικός σκοπός του Σ.Τ.Ο. όπως ορίζει ο νόμος είναι ο συντονισμός των δράσεων του απαραίτητου έμψυχου δυναμικού με την χρήση των αναγκαίων τεχνικών μέσων και με στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα για την αποτροπή καθώς και την αποκατάσταση σε περιπτώσεις καταστροφών.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε κυρίως στην προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο δηλαδή για πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις, παγετό, ετοιμότητα αιθουσών για ευπαθείς ομάδες κ.λ.π.

«Στόχος είναι να προλαμβάνουμε. Να προετοιμαστούμε για τη χειμερινή περίοδο. Να είναι όλες οι υπηρεσίες μας, με τα μέσα που διαθέτουν, σε ετοιμότητα, για να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ότι ανακύψει. Κυρίως όμως, να κινηθούμε με συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εκτός Δήμου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

2 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

5 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

5 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

5 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

6 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

6 ώρες ago