ΔΗΜΟΙ

Μώραλης: Προτεραιότητα μας η εξωστρέφεια του Πειραιά

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δ.Θ.Π. κ. Νίκου Διαμαντή, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά και του Αντιπροέδρου του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κ. Λευτέρη Κόντου στην επαρχία της Σαντόνγκ της Κίνας, όπου επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα της επαρχίας Τζινάν, αλλά και την αδελφοποιημένη πόλη του Τσινγκτάο.

Συμμετείχαν σε συναντήσεις μεταξύ όλων των αδελφοποιημένων κρατών περιφερειών και πόλεων από όλο τον κόσμο, ενώ ο Δήμαρχος και η αποστολή είχαν εξαιρετικά χρήσιμες συναντήσεις με τους Δημάρχους των δυο πόλεων, καθώς και με αντιπροσωπίες από πολλά μέρη του κόσμου.

Αντικείμενο η συνεργασία κυρίως στους τομείς της Γαλάζιας οικονομίας, καθώς το Τσινγκτάο αποτελεί το 6ο μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο, του πολιτισμού καθώς μεταξύ των δυο λαών με την μακρά ιστορία υπάρχουν πάντα περιθώρια για συνεργασίες, του τουρισμού, καθώς οι Κινέζοι ήδη αποτελούν ένα μεγάλο αριθμό τουριστών στην χώρα μας και η προοπτική της κρουαζιέρας και όχι μόνο αφορούν άμεσα  την πόλη του Πειραιά και φυσικά στον τομέα του αθλητισμού, όπου μπορούμε να έχουμε συμπράξεις και κοινές πρωτοβουλίες ή ανταλλαγές.

Παράλληλα, σημαντικές συναντήσεις σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και πιθανές συνέργειες πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή προκειμένου, υπό την «ομπρέλα» του Δήμου, να υπάρχει πλέον απευθείας σχέση μεταξύ των Επιμελητηρίων της πόλης μας με τα αντίστοιχα της πόλης του Τσινγκτάο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στις πόλεις  Τσινγκτάο και Τζινάν της Κίνας, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για την πόλη μας,  καθώς  οριστικοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Δήμων Πειραιά και Τσινγκτάο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν συνέργειες μεταξύ των δύο Δήμων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Μώραλης πρόσθεσε επίσης, πως η ελληνική αποστολή συμμετείχε σε ένα σημαντικό διεθνές συνέδριο και πως στις συναντήσεις με τους  Δημάρχους των δύο πόλεων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα, αναδεικνύουμε με την παρουσία μας σε σημαντικά διεθνή γεγονότα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και κατά την επίσκεψή μας στη Σαγκάη της Κίνας σε λίγες ημέρες, όπου θα εξετάσουμε συνέργειες σε καίριους τομείς. Η Σαγκάη είναι μια σημαντική πόλη-λιμάνι, με την οποία ο Δήμος Πειραιά είναι ήδη αδελφοποιημένος και έχει διαρκή συνεργασία. Σταθερός μας στόχος είναι να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον στον Πειραιά και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της πόλης. Έχει έρθει η ώρα να πάρει ο Πειραιάς τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα».

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

5 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

6 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

8 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

8 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

9 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

9 ώρες ago