Τε. Απρ 24th, 2024

Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Το ηχηρό μήνυμα ότι η “Πρόληψη Σώζει Ζωές” ακούστηκε από όλους στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών γέμισε από κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ενημέρωση αλλά και στο μήνυμα ζωής, το οποίο φέρει η έγκαιρη πρόληψη. Την επιστημονική διάσταση έδωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, κ. Σπύρος Μηλιαράς, ενώ τη βιωματική τους εμπειρία κατέθεσαν από το “Άλμα Ζωής” η κα Εβελίνα Αποστόλου και μία συνδημότισσά η κα Έλσα Κεφσενίδου.

Στους χαιρετισμούς, που προηγήθηκαν, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τόνισε τη σημασία της πρόληψης. “Τον εχθρό σου για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει πρώτα να τον γνωρίζεις” ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χριστίνα Μηκέ Τσέλιου αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο Δήμος μας, προς την κατεύθυνση της πρόληψης εφαρμόζοντας με επιτυχία πρόγραμμα μαστογραφιών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Θεαγενείου. Η κα Εύη Μπακάλη, μέλος του Δ Σ του Συλλόγου “Αλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, μίλησε για τον Σύλλογο και τον ρόλο του στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Ραμανδάνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθανασία Εμμανουηλίδου Ευταξία.

-Την όμορφη νότα της βραδιάς έδωσαν τα χορευτικά των σχολών χορού “JUTIT” και “Dance Academy”.

-Τους καλεσμένους “γλύκαναν” οι σπουδαστές του Κέντρου Δια βίου Μάθησης “Millenium Education Center”.

ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ευχαριστεί:

-Το Ιατρικό Κέντρο “Diagnosis Center” για την προσφορά δύο δωρεάν μαστογραφιών

-Το κατάστημα:Doukenis’ art για τις καρφίτσες με το σήμα για την ημέρα,

-Το κομμωτήριο “Scissors”- που με δική του πρωτοβουλία- συγκέντρωσε και παρέδωσε στο “ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ” μαλλιά από πελάτισσες του, για να γίνουν περούκες.

-Ένα τεράστιο, τέλος, “ευχαριστώ” στις εθελόντριες για την πολύτιμη βοήθειά τους, που χωρίς αυτήν, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο!