Είναι η πρώτη φορά που η Αυτοδιοίκηση διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα. Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου σας καλεί να συμμετάσχετε σε μία συμβολική εκδήλωση μνήμης που διεξάγεται την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ. στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» επί της οδού Αγίας Σοφίας 16 στον Ταύρο.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και στην εκδήλωση θα αναφερθούν για το θέμα δύο εξειδικευμένοι ιστορικοί, ο κ. Φίλιππος Κάραμποτ και η κ. Αλεξάνδρα Πατρικίου.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν τέσσερεις βιωματικοί αφηγητές που έζησαν τη φρίκη του Διωγμού και θα εξιστορήσουν τις μαρτυρίες τους. Επίσης, εκτός του οπτικοακουστικού υλικού που θα προβληθεί, η «Μουσική Γωνιά» του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου θα τραγουδήσει από την «Επιφάνια» του Γιώργου Σεφέρη και από το αφηγηματικό έργο «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο μας την αποψινή της εκδήλωσης τιμής για τους Έλληνες Εβραίους της Αθήνας που γνώρισαν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί μία παρόμοια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών που αποδέχθηκε την πρότασή μας για την εμβληματική αυτή διοργάνωση όπως και για τη σημαντική υποστήριξή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστώ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που μας κάνουν την ιδιαίτερη τιμή να μας αφηγηθούν τα προσωπικά τους βιώματα και τις μαρτυρίες από τη φρίκη που έζησαν.
Διαδικτυακό webinar με επίκεντρο τη βιώσιμη κινητικότητα και την αλλαγή καθημερινών συνηθειών.
Δείτε που και πότε θα γίνουν. Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή.
Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι αθλητικές υπηρεσίες του δήμου Βύρωνα ο οποίος από τη Δευτέρα,…
Σε εξέλιξη η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.
Την κατάσταση των σχολείων της πόλης, μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης που…
Συνεχίζεται η συνεργασία του Δήμου Αγράφων με την Kisdscom A.E. για την αντιμετώπιση του δημογραφικού…