Τρ. Απρ 16th, 2024

Με τον Αμερικανό πρέσβη συναντήθηκε ο Γιάννης Κωσταντάτος

O δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μετά από πρόσκληση, επισκέφτηκε τον πρέσβη της Αμερικής Τζέφρυ Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα πλαίσια του ενδιαφέροντος που υπάρχει από εταιρείες των ΗΠΑ να επενδύσουν στο Ελληνικό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο.

Κοινή θέση και των δύο πλευρών είναι ότι, η δημιουργία αρμονικών σχέσεων όλων των πλευρών και κυρίως η κατανόηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, θα συμβάλουν θετικά τόσο στο να προχωρήσει ομαλά η επενδυτική διαδικασία όσο και οι δημότες να δουν άμεσα τα οφέλη στην καθημερινότητά τους.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον πρέσβη για τις διεκδικήσεις που έχει θέσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του δήμου, από την Ελληνική Κυβέρνηση, για την απόδοση κατά κυριότητα στο δήμο όλων των Κοινόχρηστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώρων εντός της «Επένδυσης του Ελληνικού», που τοποθετούνται στα διοικητικά και χωροταξικά όρια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο κ. Πάϊατ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης, καθώς ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει μακρά πολιτιστική και πολιτική ιστορία, ενώ ο δήμαρχος του ανέπτυξε τα σχέδιά του σχετικά με την ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Πολιτισμού που θα αποτελέσει το κέντρο αναφοράς του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ν/Α Ευρώπη.