Πα. Απρ 19th, 2024

Μώραλης: Ήδη οι πολίτες βλέπουν τη μείωση του παρεμπορίου στην πόλη μας

Αποτίμηση των επιχειρησιακών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, καθώς και για θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σύσκεψη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, όπου είχε συμφωνηθεί να υπάρχει διαρκής συνεργασία μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ασφάλειας, Τροχαίας και παραγωγικών τάξεων της πόλης, με στόχο την ευνομία στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα των κοινών δράσεων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ ορίστηκαν νέοι στόχοι και σημεία που χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης στην πόλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν : ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Στρατηγός κ. Γιώργος Γαλιάτσος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος. Ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο Διοικητής της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» Πειραιά κ. Δημήτρης Τσιάκος. Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ο Υποδιοικητής κ. Ιωάννης Σκούρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά κ. Νικηφόρος Παπαγεωργίου. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Αγοράς και Καταπολέμησης του Παρεμπορίου ο κ. Χαράλαμπος Μελισσινός. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ευάγγελος Θώδος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σημείωσε, πως οι δράσεις που υλοποιήθηκαν έχουν θετικό αντίκτυπο στην πειραϊκή κοινωνία και πως οι πολίτες έχουν ήδη διαπιστώσει βελτίωση, σχετικά με τη μείωση του παρεμπορίου στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες της Τροχαίας, λέγοντας πως έχει περιοριστεί η παράνομη στάθμευση και έχει καλυτερεύσει το κυκλοφοριακό στην πόλη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία, καθώς όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση έγιναν με αποτελεσματικό τρόπο σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης πως δεν μπορεί το παρεμπόριο, το οποίο είναι «εγκατεστημένο» στην πόλη πολλά χρόνια να εξαλειφθεί σε έναν μήνα. Επίσης, επεσήμανε πως επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου με την ίδια ένταση, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για την καλή συνεργασία.