Σα. Απρ 20th, 2024

Θεοδωρικάκος: Καμία απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Καμία απόλυση εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΟΡΕΝ.

Με φόντο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ , ο υπουργός Εσωτερικών θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος να χάσει την δουλειά του. Τόνισε όμως ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ένα νέο σχεδιασμό και οι αλλαγές θα γίνουν σε συνεργασία με δήμους και περιφέρειες μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, αλλά και στα αποφασιστικά μέτρα που θα παρθούν για την προώθηση ανακύκλωσης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στην κινδυνολογία ξεκαθάρισε ότι «κανένας εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι μία κατηγορηματική δήλωση και είναι το μήνυμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου Τομέα. Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις».

Επίσης αναφερόμενος στο άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει την συμμετοχή ιδιωτών σε υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σημείωσε τα εξής: «Σας επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης. Όμως υπάρχουν κενά υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ελλείψεις και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιτρέπουμε να γίνει με αυτόν τον νόμο. Κι αυτό το θέλει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Γιατί θέλουμε καθαρές πόλεις, φωτεινές πόλεις, ασφαλείς πόλεις και γειτονιές».