ΔΗΜΟΙ

Η «γραμμή» Θεοδωρικάκου για τις εκλογές ΚΕΔΕ και ΠΕΔ

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονος αναβρασμός στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ, με τους δημάρχους ανά την Ελλάδα να προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες μέχρι να καταλήξουν σε ποιο «στρατόπεδο» θα προσχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ota.gr , από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και της ΝΔ γενικότερα, δεν υπάρχει καμία πρόθεση εμπλοκής στις διαδικασίες , παρά τις φήμες για στήριξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα, και αυτό που διαμηνύεται σε αυστηρό τόνο είναι ότι δεν υπάρχει «εκλεκτός» του υπουργού και του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως μάλιστα δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στα όργανα των ΟΤΑ, ο ίδιος αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες του υπουργείου θα συνεργαστούν αρμονικά με τους αιρετούς των οργάνων, όπως απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος με στόχο την άριστη συνεργασία κυβέρνσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι μεγάλες «μάχες» φαίνεται ότι θα δοθούν κυρίως στις εκλογές για την προεδρία της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), όπου υπάρχει πάνω από ένας υποψήφιος, σύμφωνα με τα μεχρί στιγμής δεδομένα. Εκεί λοιπόν, αυτό που αναφέρεται από κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της Πειραιώς είναι ότι θα κρατηθούν ίσες αποστάσεις απ’ όλους τους υποψήφιους. Επίσης όπως όλα δείχνουν έχει «κλειδώσει» ότι η διαδικασία στις εκλογές της ΚΕΔΕ θα γίνει με ενιαίο ψηφοδελτίο και χωρίς επικεφαλής.

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, με «εντολή» του Τάκη Θεοδωρικάκου δε θα υπάρξει εμπλοκή ούτε των απερχόμενων διοικήσεων με την υπόδειξη καποιου «εκλεκτού».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook e-ota.gr

Τελευταία άρθρα

Δ. Κουρέτας: «Αναγκαίος ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της κτηνοτροφίας»

Ειδικό μέτρο για βελτίωση της προσβασιμότητας στις κτηνοτροφικές μονάδες της Θεσσαλίας.

3 ώρες ago

Το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων στον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, απένειμε στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' του Μονακό, το Μετάλλιο του…

4 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: “Υπέρ των συστάσεων και όχι των προστίμων” ο Δήμος

Με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε χθες σε μουσικούς του δρόμου με μικροφωνική εγκατάσταση, ο…

4 ώρες ago

Πειραιάς: Εγκαίνια για την αναδρομική έκθεση του Ν. Τζιζμετζόγλου

Η έκθεση παρουσιάζει ένα εκτενές σύνολο έργων που καλύπτουν την περίοδο από το 1964 έως…

5 ώρες ago

ΟΣΥ: Αυξάνονται τα οχήματα ειδικής εξυπηρέτησης για άτομα με αναπηρία

Διευρύνεται η κάλυψη για άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες.

6 ώρες ago

Mαρούσι: Παρεμβάσεις ουσίας για ενίσχυση των υποδομών

Σειρά έχει η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.

6 ώρες ago