Κλειστό θα παραμείνει το δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, για την έκκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και τις εντάσεις που προκαλούνται στα κέντρα κράτησης.
«Δεν έχει ξεκινήσει η επιχείρηση αποσυμφόρησης. Σήμερα κλείσαμε το Δήμο. Αύριο έχουμε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού της Frontex όπου θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανακαθορίσει η ευρωπαϊκή δύναμη ασφάλειας και φύλαξης των συνόρων το δόγμα όσων αφορά τη φύλαξη αυτών των συνόρων και το ρόλο που διαδραματίζει στα νησιά του Αιγαίου», είπε ο δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στράντζος στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.
«Τη Δευτέρα έχουμε πάλι κλείσιμο του Δήμου και κινητοποίηση στο δημαρχείο το απόγευμα», πρόσθεσε. Αποκάλυψε επίσης πως με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπήρξε επικοινωνία και τόνισε: «Συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα. Σαφώς απαιτείται μία υπεύθυνη διαχείριση από όλες τις πλευρές γι’ αυτό και εμείς προσέχουμε τα στοιχεία των κινητοποιήσεών μας και πόσο τα ανεβάζουμε στο κόκκινο διότι η περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη». «Ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις εξετάζοντας την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και αναλόγως και εμείς θα σταθμίσουμε την κατάσταση», συμπλήρωσε.
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες προσφύγων
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν μετανάστες οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον δρόμο έξω από το ΚΥΤ. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…
Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…
Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…