Τε. Ιούλ 24th, 2024

Παραδόθηκε το νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας

Παραδόθηκεαπό την κατασκευαστική Κοινοπραξία στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας το νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Η επίσημη παράδοση έγινε από την εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας στη Δημοτική Αρχή. Το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Μάττα, του Προέδρου του ΔΟΠΑΚ κ. Ι. Ρόβα και του δ/ντη της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Β. Ελευθερίου.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος κ. Τσιάκος δήλωσε: “Παραδίδουμε σήμερα προς χρήση ένα κλειστό στάδιο, κόσμημα όχι μόνο για την πόλη της Καρδίτσας, αλλά για όλη τη Θεσσαλία. Το νέο κλειστό θα στεγάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας της περιοχής μας και θα στηρίξει τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό που από την πρώτη στιγμή πίστεψε το έργο και το χρηματοδότησε, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση και την παράδοση του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις δημοτικές αρχές Καρδίτσας που το διαχειρίστηκαν, όπως και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και την κοινοπραξία κατασκευής του έργου. Σύντομα ανάλογα με τις αγωνιστικές εξελίξεις θα έχουμε τον πρώτο αγώνα στο νέο κλειστό και θέλω να ελπίζω ότι θα είναι μια γιορτή όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Καρδιτσιώτες”.

Συνεταιριστική Τράπεζα 2
Από την πλευρά της κατασκευαστικής κοινοπραξίας μίλησε η κ. Μπέσυ Δημητρακοπούλου στέλεχος της εταιρίας Τροφωνίου μιας εκ των δύο εταιρειών της Κοινοπραξίας που κατασκεύασε το έργο (Κολιόπουλος – Τροφωνίου). Η κ. Δημητρακοπούλου τόνισε: “Ήταν ένα δύσκολο έργο που άρχισε πριν από πολλά χρόνια, διεκόπη για μια τριετία, ωστόσο το έργο συνεχίστηκε. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους τεχνικούς του Δήμου και έτσι καταφέραμε να ολοκληρωθεί, γεγονός για το οποίο είμαστε περήφανοι”.

Στοιχεία για το έργο

Το κτίριο είναι ορθογωνικό διαστάσεων 59,10χ71,60 από οπλισμένο σκυρόδεμα με αναρτημένη μεταλλική οροφή , σε οικόπεδο επιφανείας 20.785,80μ2

Από στατικής πλευράς το κτίριο όπως σχεδιάστηκε αποτελείται από πέντε ανεξάρτητα τμήματα που συνδέονται μεταξύ τους με το φορέα της στέγης. Όλος ο χώρος καλύπτεται από μεταλλική δικτυωτή στέγη. Ο φορέας της στέγης αποτελείται από επάλληλα επίπεδα δικτυώματα ατρακτοειδούς σχήματος που στο ένα άκρο εδράζονται σε σύστημα αναρτημένων μεταλλικών προβόλων. Το όλο σύστημα της ανάρτησης αγκυρώνεται στη βάση της θεμελίωσης με ελκυστήρες. Η επικάλυψη της στέγης γίνεται με διάτρητο τραπεζοειδές χαλυβδοέλασμα και καλύπτεται με πλάκες πετροβάμβακα και στεγανωτική μεμβράνη. Οι πλαϊνές πλαγιοκαλύψεις κατασκευάστηκαν από σύνθετα πανέλα από εσωτερικές κασέτες μερικές εκ των οποίων είναι διάτρητες σύμφωνα με την ακουστική μελέτη του χώρου για την ηχοαπορροφηση, πλάκες πετροβάμβακα 9 εκ. και εξωτερικά προβαμμένη γαλβανισμένη λαμαρίνα τραπεζοειδούς μορφής.

Από αρχιτεκτονικής πλευράς υπάρχουν οι εξής λειτουργικές ενότητες:

Α) κύρια αίθουσα γυμναστηρίου αθλοπαιδιών και γυμναστικής-κερκίδες

Ο χώρος της κύριας αίθουσας διαθέτει αρένα διαστάσεων 30χ46μ ανταποκρινόμενη στις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, και πετοσφαίρισης δυναμικότητας 3007 θέσεων εκ των οποίων μόνιμες κερκίδες 2505 θέσεων και πτυσσόμενες 502 θέσεις θεατών. Από τις 2505 σταθερές θέσεις , οι 12 είναι ΑΜΕΑ οι 58 δημοσιογράφων και άλλες 108 διακεκριμένους θεατές(VIP) με ελεγχόμενη πρόσβαση. Προβλέπονται όλες οι απαραίτητες έξοδοι διαφυγής κοινού σύμφωνα με τις διατάξεις παθητικής πυροπροστασίας με κύριο προσόν την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4680 θεατών σε περίπτωση συναυλίας.

Β) συγκρότημα βοηθητικών χώρων της αίθουσας

Περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών και τοποθετούνται κάτω από το κλίτος των σταθερών κερκίδων. Επίσης υπάρχουν Η/Μ χώροι, ψυχροστάσιο, λεβητοστάσιο, μετασχηματιστών κλπ. Καθώς και τα γραφεία της διοίκησης , των δημοσιογράφων και VIP για τους οποίους προβλέπεται ανεξάρτητη είσοδος.

Γ) συγκρότημα χώρων θεατών

Περιλαμβάνει τους χώρους κοινού, είσοδοι ,foyers, χώροι υγιεινής, κυλικείο ,bar κλπ. Υπάρχει εντευκτήριο αίθουσα συναθροίσεων 118 θέσεων καθήμενου ακροατηρίου και 5 θέσεων ομιλητών. Η αίθουσα διαθέτει θάλαμο προβολών και έχει ανεξάρτητη είσοδο ώστε να λειτουργεί σε περιόδους που το υπόλοιπο γυμναστήριο είναι κλειστό. Στο πάνω μέρος της Κερκίδας με μπλε καθίσματα είναι γραμμένη η λέξη “Καρδίτσα”.