Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νίκου Χουρσαλά.
Υποδεχόμενος τον Υπουργό ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση εξασφαλίστηκε η κυβερνησιμότητα του Δήμου και η δυνατότητα της νέας διοίκησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο υπερψηφίστηκε από τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρόνιο και πάνδημο αίτημα της πόλης, ενώ ο Δήμος θέλει να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των προτάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης μετά την απομάκρυνση.
Ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους το μεγάλο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών, τονίζοντας η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη το όνειρο πολλών γενεών.
Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού για τα θέματα που απασχολούν άμεσα τον Δήμο και για τα οποία ζητήθηκε η στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:
Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι θα είναι δίπλα στον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, ενώ αναγνώρισε τον ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αξιοποίηση του χώρου μετά την απομάκρυνση των Φυλακών.
Μπορεί να βρίσκεται στα μέσα της δεύτερης θητείας του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ήδη…
Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.
Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που θα τιμά το παρελθόν και θα διδάσκει τις μελλοντικές…
Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…
Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.
Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…