Πα. Μαρ 29th, 2024

Πανηγυρικό κλίμα στην ορκωμοσία του δήμου Πειραιά (εικόνες-βίντεο)

Με μια σεμνή τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ορκίστηκε η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή υπό την ηγεσία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Οι πολίτες του Πειραιά αξιολόγησαν το φιλόδοξο και πρωτοπόρο πρόγραμμα που εφάρμοσε, κατά την πρώτη περίοδο εκλογής της, η δημοτική παράταξη “Πειραιάς Νικητής” και έδωσαν εκ νέου “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Γιάννη Μώραλη.

Η σημερινή ορκωμοσία έγινε παρουσία του φυσικού ηγέτη και δημοτικού συμβούλου του “Πειραιά Νικητή”, Ευάγγελου Μαρινάκη, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στην αίθουσα. Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε στη δήλωσή του μετά την τελετή ορκωμοσίας ότι θα γίνει «σκληρή δουλειά για να προσφέρουμε στον πειραϊκό λαό αυτά που ελπίζει και έχουμε υποσχεθεί» και μίλησε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και για άλλα που ολοκληρώνονται ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, θα καταφέρουμε «να ανταποκριθούμε και θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ευχαρίστησε τους δημότες για την ψήφο τους και τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανεί αντάξια των προσδοκιών τους. “Η νέα αρχη για την πόλη του Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει. Η νέα δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο θα εργαστούν με διαφάνεια και εντιμότητα για τον Πειραιά που ονειρευόμαστε”, τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και συμπλήρωσε πως “έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε από την προηγούμενη θητεία μας”. Εξάλλου, ο κ. Μώραλης τόνισε πως “αναλαμβάνουμε ευθύνη να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας μακριά από αγκυλώσεις για να διαμορφώσουμε μια πόλη που ανταποκρίνεται στις εξελίξεις, διεθνείς και εγχώριες”.

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει χώρος για διαχωρισμούς και συμπλήρωσε πως “τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα”. Ξεκαθάρισε δε, ότι ο Γιάννης Μώραλης έχει όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο για τον Πειραιά και τόνισε πως “θα πάει τον Πειραιά όσο ψηλά του αξίζει”, τονίζοντας πως από την πρώτη μέρα της ΝΔ στην εξουσία υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση του Πειραιά. “Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε μια τετραετία ανάτασης και ανάταξης”, κατέληξε.

Την ορκωμοσία για τη νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά τέλεσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ που ευχήθηκε στη διοίκηση του δήμου να συνεχίσει το έργο της με ευθυκρισία και αγάπη: “Ως πολιτικά οντα αναλαμβάνεται μια ευθύνη που πρέπει να σέβεται και να υπηρετεί την αγάπη και την αρετή”, επισήμανε ο Μητροπολίτης.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικακος, οι βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφαδος, Γιάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλακος, Νόνη Δούνια, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Επίσης, παρευρέθηκαν ακόμη οι πρόεδροι των περισσότερων συλλόγων του Πειραιά, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Σταματογιάννης, του Ιατρικού Συλλόγου, Νικόλαος Πλατανισιώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος,  του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Μανεσιώτης, καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), Άγγελος Κότιος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, η τελετή περιλάμβανε ακόμη και καλλιτεχνικά δρώμενα από ομάδες και την μπάντα του δήμου Πειραιά ενώ, μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ακολούθησε εκδήλωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.