ΔΗΜΟΙ

Με κοινές θέσεις και προτάσεις η ΠΕΔΑ στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με κοινά αποδεκτές προτάσεις και διεκδικήσεις για το σύνολο των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Αττικής, κατεβαίνει στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων του λεκανοπεδίου, μετά και την Ετήσια Γενική Συνέλευση της που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, στην οποία έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, καθώς και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων της Αττικής, επισημάνθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων,  την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών, την υλοποίηση έργων και δράσεων και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ανοίγοντας τις εργασίες, ο οικοδεσπότης, δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για το Μαρούσι να φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης από όλη την Αττική. Οι Δήμοι γνωρίζουμε από κοντά τις ανάγκες των πολιτών και των γειτονιών μας. Με συνεργασία, διάλογο και κοινή διεκδίκηση μπορούμε να προωθήσουμε λύσεις για τα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας».

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ και δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, στόχος της Συνέλευσης ήταν η διαμόρφωση κοινών θέσεων και προτάσεων των Δήμων της Αττικής για τα σημαντικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνονταν θεματικές εισηγήσεις για τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Ο.Τ.Α., το περιβάλλον, την ενέργεια και τη διαχείριση απορριμμάτων, την Πολιτική Προστασία, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την ισότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική.

Στις τοποθετήσεις τους οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα πάγια ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα για την Αυτοδιοίκησης, ενώ για μία ακόμη φορά επεσήμαναν την ανάγκη διάθεσης επαρκών πόρων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, σύμφωνα με την εκχώρηση και νέων αρμοδιοτήτων.

Share

Τελευταία άρθρα

Μετατροπή των Στρατιωτικών Αρτοποιείων της Λάρισας σε Ψηφιακό Μουσείο

Την αποκατάσταση των Στρατιωτικών Αρτοποιείων και τη μετατροπή σε Ψηφιακό Μουσείο του Λόφου του Φρουρίου…

20 λεπτά ago

Επανεξέτασης των χειμερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητά ο Κ. Μπιζάς

Την επανεξέταση των χειμερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις Κυκλάδες, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό…

32 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Βούλα λόγω εργασιών

Την προσοχή και την κατανόηση των οδηγών ζητά ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, λόγω των…

39 λεπτά ago

Επίτιμος Δημότης Αγ.Δημητρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Ιστορική στιγμή για την πόλη αποτελεί η ανακήρυξη του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος…

46 λεπτά ago

Συνάντηση Μπέγκα- Παπαστεργίου για τον εκσυγχρονισμό των Ιωαννίνων

Ο συντονισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην επέκταση και αλλαγή των δικτύων επικοινωνίας με οπτικές…

1 ώρα ago

Στη Νίκαια η 9η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση της Ε.Δ.Ο.Κ.

Την 9η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση φιλοξενεί για μία ακόμα φορά στο Κατράκειο Θέατρο ο δήμος…

2 ώρες ago