ΔΗΜΟΙ

Δημιουργία κοινόχρηστων πολυχώρων από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

O Δήμος Δυτικής Λέσβου υπέβαλε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Leader της ΕΤΑΛ Α.Ε. δύο προτάσεις για την ανάπλαση και τη δημιουργία κοινόχρηστων πολυχώρων στην Άντισσα και στα Δάφια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος διεκδικεί δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ:

– «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΣΑΣ», ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 376.740,00€ (με ΦΠΑ 17%)

Αφορά στη δημιουργία πολυχώρου στον οικισμό της Άντισσας, με στόχο την αύξηση, βελτίωση και αναβάθμιση των δημοσίων χώρων του Δήμου. Περιλαμβάνεται περιφραγμένη παιδική χαρά, χώρος αθλητισμού με όργανα, πινγκ-πονγκ και σκάκι, αναψυχής με ποδοσφαιράκι εξωτερικού χώρου, περιοχή με τραπεζόπαγκους για ενήλικες και ξεχωριστούς για παιδιά, ποδηλατοστάτες και κιόσκι για τη σκίαση των επισκεπτών καθώς και πλήρης συμπληρωματικός αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, φώτα και περίφραξη όπου κρίνεται αναγκαία για την ασφαλή κίνηση και παραμονή των χρηστών του πολυχώρου αυτού. Παράλληλα λόγω πλήρους απουσίας δέντρων, ενισχύεται και εντάσσεται στο σχεδιασμό το στοιχείο του πρασίνου μέσω φυτεύσεων μεγάλων δέντρων και ταυτόχρονα με κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης και άρδευσης των νέων αυτών φυτεύσεων.

– «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΑΦΙΩΝ» ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 376.740,00€ (με ΦΠΑ 17%)

Αφορά στη δημιουργία πολυχώρου άθλησης όλων των ηλικιών με την κατασκευή μίας νέας παιδικής χαράς καθώς και την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5, στα Δάφια. Περιλαμβάνεται ακόμη περιφραγμένη παιδική χαρά, χώρος αθλητισμού, όργανα υπαίθριας άθλησης, χώρος ξεκούρασης και αναψυχής με τραπεζόπαγκους, κιόσκι για τη σκίαση των επισκεπτών καθώς και πλήρης συμπληρωματικός αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης και φώτα για την ασφαλή κίνηση και παραμονή των χρηστών του πολυχώρου αυτού. Όλα συνδέονται μέσω μιας διαδρομής που θα δημιουργηθεί με σταμπωτό δάπεδο.

Τελευταία άρθρα

Δύο τόνοι τροφής για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Αιγάλεω

Την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα ζώα της πόλης απέδειξαν για μία ακόμα φορά οι…

34 λεπτά ago

Π. Φάληρο: Εξασφάλιση ελεύθερων χώρων πρασίνου

Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για τη διατήρηση υπάρχουσας παιδικής χαράς.

37 λεπτά ago

Γιαννιτσά: Ξεκίνησε η ανάπλαση του πάρκου της Φιλαρμονικής

Νέα πνοή στο κέντρο των Γιαννιτσών.

1 ώρα ago

100 Χρόνια Τάκης Ζενέτος – Επετειακή εκδήλωση στο Στρογγυλό Σχολείο Αγ. Δημητρίου

Η εκδήλωση θα αναδείξει το έργο και την παρακαταθήκη του Τάκη Ζενέτου.

2 ώρες ago

Κιλκίς: Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία

Με ένα καινούριο πολυμηχάνημα ενισχύονται Πράσινο και Πολιτική Προστασία.

2 ώρες ago

Παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης στην Ορεστιάδα από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Το έργο, προϋπολογισμού 3,45 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027».

2 ώρες ago