Η μεξικανική γιορτή «Día de los Muertos» στο δήμο ΒΒΒ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης υποδέχεται την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, τη μεξικανική γιορτή «Día de los Muertos» (Ημέρα των Νεκρών), στο Πνευματικό κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την εικαστικό Αρλίνα Κοτσιφάκη Παλαμήδη, ο Δήμος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό ταξίδι που αναδεικνύει μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες παραδόσεις του Μεξικού.
Το «Día de los Muertos» είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή.
Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να μεταφέρει και πάλι αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα στην καρδιά της Βούλας, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έθιμα και τους συμβολισμούς της γιορτής μέσα από μια σειρά βιωματικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, παραδοσιακές μεξικανικές γεύσεις, face painting, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής και διακόσμησης χαρακτηριστικών μασκών. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να φορέσουν τις δικές τους δημιουργίες και να συμμετάσχουν στην πολύχρωμη γιορτή, γινόμενοι ενεργό μέρος της εκδήλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά να δημιουργήσουν τη δική τους μάσκα, να φορέσουν πολύχρωμες ενδυμασίες και να μοιραστούν τη χαρά αυτής της ξεχωριστής πολιτιστικής εμπειρίας.






