ΔΗΜΟΙ

Στις 10 Οκτωβρίου η 455η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, η Ναύπακτος επιστρέφει σε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας της, με την Τελετή Αναπαράστασης της Ναυμαχίας να αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της ημέρας στο πλαίσιο της 455ης Επετείου.

Στις 21:00, το Ενετικό Λιμάνι θα φιλοξενήσει την εντυπωσιακή Αναπαράσταση, μέσα από μία σκηνική αφήγηση που συνδυάζει θέατρο, μουσική, κίνηση, animation, video mapping και δράσεις σε στεριά και θάλασσα.

Πριν από την έναρξη της Τελετής, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές». Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά νωρίτερα, στις 16:00, στην Παραλία Ψανής, με το 16ο Τουρνουά Σκακιού Blitz “Lepanto”, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου «ΕΠΑΧΤΟΣ».

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου, στις 7 Οκτωβρίου 1571, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ναυτικές συγκρούσεις της εποχής και σταθμός στην ιστορία του πολέμου στη θάλασσα. Θεωρείται η τελευταία μεγάλη ναυμαχία στην οποία κυριάρχησαν οι γαλέρες, σε μία περίοδο κατά την οποία η χρήση του πυροβολικού στα πλοία άρχιζε ήδη να μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο διεξαγωγής των ναυτικών επιχειρήσεων.

– 455 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (3-11 Οκτωβρίου 2026), η σπουδαία Ιστορία ζωντανεύει ξανά.
– Διοργάνωση: Δήμος Ναυπακτίας
– Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας
– Με την υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη

Τελευταία άρθρα

Κ. Σινάνης: “3 χρόνια έργου και ευθύνης για τον Άη Στράτη”

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης κάνει έναν απολογισμό της θητείας και του έργου του τρία χρόνια μετά…

9 λεπτά ago

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές – Η Αττική χρειάζεται ενιαίο μητροπολιτικό σχεδιασμό»

Σαφές μήνυμα για την ανάγκη ριζικής αλλαγής στον τρόπο σχεδιασμού και διοίκησης της Αττικής έστειλε…

15 λεπτά ago

Δημήτρης Λουκάς για Κερατέα: «Η χωματερή δεν θα επιστρέψει ποτέ» – Πρωτοβουλία για την ανάκληση των απαλλοτριώσεων

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα της χωματερής έχει κλείσει οριστικά,…

30 λεπτά ago

Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας ετοιμάζει ο Δήμος Πωγωνίου

Ζητά τη χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο.

38 λεπτά ago

Δήμος Παιονίας: Παραχωρήθηκε στον δήμο το Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας

Ολοκληρώνεται η παραχώρηση δωρεάν και κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Παιονίας του Πολιτιστικού Κέντρου-Κέντρου Νεότητας…

57 λεπτά ago

ΚΕΔΕ: Έκτακτη χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ στους δήμους και διεκδικήσεις για προσωπικό, ενέργεια και παιδικούς σταθμούς

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και τη λειτουργία των δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο…

2 ώρες ago