ΔΗΜΟΙ

20 «έξυπνα» αυτοφορτιζόμενα παγκάκια σε Τύρναβο & Αμπελώνα

Στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη «Έξυπνης Πόλης», τοποθετήθηκαν είκοσι «έξυπνα» παγκάκια σε διάφορα σημεία του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των χωριών του Δήμου Τυρνάβου.

Δεν μιλάμε φυσικά για απλά παγκάκια αλλά για σύγχρονους, πολυλειτουργικούς σταθμούς ανάπαυσης, οι οποίοι λειτουργούν αυτόνομα με αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, χωρίς να απαιτείται σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα παγκάκια διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία και μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων τόσο ασύρματα, μέσω δύο θέσεων φόρτισης Qi, όσο και ενσύρματα μέσω δύο θυρών USB. Παράλληλα, διαθέτουν LED φωτισμό, ενημερωτική πινακίδα, ηχείο Bluetooth και Wi-Fi Access Point/4G router, συνδυάζοντας τη δυνατότητα ξεκούρασης με σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες.

Τα είκοσι παγκάκια αποτελούν μέρος της σύμβασης του Δήμου Τυρνάβου για την προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης», η οποία περιλαμβάνει συνολικά, μεταξύ άλλων, την κατασκευή της νέας ιστοσελίδας του Δήμου, το σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών, 100 μετρητές-ελεγκτές ενέργειας και τους 20 έξυπνους σταθμούς ανάπαυσης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση και την εγκατάσταση των σταθμών, ο Αντιδήμαρχος Καινοτομίας, Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Γιώργος Σπάχος, δήλωσε: «Τα είκοσι έξυπνα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα και τα χωριά του Δήμου αποτελούν μια σύγχρονη παρέμβαση στους δημόσιους χώρους και εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των δημοτών. Είναι παγκάκια που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια, λειτουργούν αυτόνομα και προσφέρουν μια σειρά από δυνατότητες, όπως φόρτιση κινητών τηλεφώνων, φωτισμό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θέλουμε οι δημόσιοι χώροι να είναι σύγχρονοι, λειτουργικοί και φιλικοί προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τη νεολαία. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να καλέσουμε όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να προστατεύσουν τον εξοπλισμό που τοποθετήθηκε. Τα παγκάκια είναι δημόσια περιουσία, ανήκουν σε όλους και πρέπει να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι. Η καθαριότητα και η προστασία τους είναι υπόθεση όλων μας».

Τελευταία άρθρα

Κύκλος βιωματικών περιηγήσεων στην αθέατη ιστορία της Αττικής

Για τον δήμο Βριλησσίων ο "χρόνος έχει τόπο".

15 λεπτά ago

Ο δήμαρχος Χάλκης στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Φραγκάκη συνεδρίασαν οι Επιτροπές ΝΑΤ και ECON της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

30 λεπτά ago

Γιάννης Μώραλης για την κλοπή 23 καπακιών φρεατίων: «Ο Πειραιάς δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για τον εντοπισμό των υπευθύνων της κλοπής 23 καπακιών…

57 λεπτά ago

Εγκαινιάζεται η πεζογέφυρα που ενώνει Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα και Άγ. Ανάργυρους-Καματερό

Από κοινού πρόσκληση ετοίμασαν οι Δήμοι Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Αγίων Αναργύρων –…

1 ώρα ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Τρία χρόνια από την εκλογική νίκη του στην Αττική με το βλέμμα στο 2030

Με μια προσωπική δημόσια τοποθέτηση, που συνδυάζει τον απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας με τη…

1 ώρα ago

Ξεκίνησε η ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αμαρύνθου

Θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 40 παιδιά (νήπια και βρέφη).

1 ώρα ago