Θέματα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και συμβάσεων απασχόλησαν τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας που διοργανώνουν από κοινού, ΕΕΤΑΑ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Υπουργείο Εσωτερικών για την ενημέρωση των αιρετών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και για τα οποία τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, καθώς και στελέχη του ΥΠΕΣ, κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών απευθύνονταν σε Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών (Π.Ο.Υ.) καθώς και στελέχη οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ. Συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας, τόνισε ότι, η Εταιρεία θα βρίσκεται στη διάθεση, τόσο των αιρετών, όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων και μετά το πέρας αυτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Αναστάσιος Μαυρίδης, υπογράμμισε τη θετική συμβολή της ΕΕΤΑΑ στη διοργάνωση και την υλοποίηση των διημερίδων, γεγονός που συνάδει, όπως χαρακτηριστικά είπε, με το ρόλο και το χαρακτήρα της ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης.
Έναν διακριτό ρόλο για τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων δημιουργεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση…
Την στήριξή του σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη…
Σε προσωρινή αργία, έθεσε τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Μυκόνου ο δήμαρχος, μετά από σχετικά έγγραφα…
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από το Δήμο Πειραιά και τον ΣΕΓΑΣ το Run Greece,…
Θέματα που αφορούν στην έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου 2026 και αποφάσεις του…
Νέα υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης στον Κηφισό έρχεται στο φως, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη…