Το κόστος στέγασης, αλλά και τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού των δασκάλων που υπηρετούν στα σχολεία της πόλης, αποφάσισε να καλύπτει ο δήμος Σικυωνίων, προκειμένου να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να παραμένουν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών, ο Δήμος Σικυωνίων, παραχωρίε δωρεάν κατοικίες σε νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Φενεού, ενώ αναλαμβάνει και την κάλυψη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φενεού, πρόκειται για δύο καινούρια διαμερίσματα-γκαρσονιέρες στη Μοσιά Κορινθίας, τα οποία διατίθενται χωρίς ενοίκιο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Μάλιστα, τα διαμερίσματα είναι επιπλωμένα, με εξαίρεση τις ηλεκτρικές συσκευές, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα έξοδα εγκατάστασης για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται στην περιοχή.
Η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται στην εξασφάλιση της στέγης, αλλά επεκτείνεται και στην κάλυψη των εξόδων της κατανάλωσης ρεύματος και νερού, απαλλάσσοντας τους εκπαιδευτικούς από δύο βασικές μηνιαίες δαπάνες.
Όπως επισημαίνεται, η πρωτοβουλία επιχειρεί να δώσει πρακτική λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί όταν τοποθετούνται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους: την εξεύρεση προσιτής στέγης.
Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι αντιδράσεις των δημοτικών Αρχών και των τοπικών κοινωνιών που τάσσονται…
Απαντήσεις για το θέμα των απευθείας αναθέσεων και πλήρη στοιχεία αναφορικά με τα ποσοστά επί…
Σε 1.982 ανέρχονται Δημοτικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα στα οποία θα υλοποιηθεί την σχολική…
Τα καθήκοντά του, ως δήμαρχος της Αντιπάρου, μετά τον θάνατο του Αναστάσιου Φαρούπου, αναλαμβάνει, με…
Τον εντυπωσιακότερο αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας ετοιμάζουν ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και η XTERRA…
Το έργο αστικής αναβάθμισης της πλατείας Στάικου ξεκινά ο δήμος Ναυπακτίας, μετά την σύμβαση που…