Αλεξανδρούπολη: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και προσφοράς
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μικροί και μεγάλοι ενώνουν δυνάμεις για να δημιουργήσουν έναν πιο ανθρώπινο και υποστηρικτικό Δήμο.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2026, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επαναλαμβάνει και φέτος μια όμορφη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και προσφοράς, καλώντας γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά.
Καλεί λοιπόν όσους έχουν παλιά παιδικά ποδήλατα που δεν χρησιμοποιούν πλέον, να τα χαρίσουν σε παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Με μια απλή πράξη μπορούν να προσφέρουν χαμόγελο, χαρά και ελευθερία σε ένα παιδί.
Τα ποδήλατα που θα συγκεντρωθούν θα επιδιορθωθούν (εφόσον χρειάζεται) και θα παραδοθούν σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προσφέρουν στα παιδιά τους. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν και ενήλικες που έχουν κάποιο ποδήλατο που δε χρησιμοποιούν πια γιατί το αντικατέστησαν με ένα καινούριο.
Τα ποδήλατα θα παραλαμβάνονται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026, στο γραφείο Δημοσίων Σχέσεων (Δημαρχείο, ισόγειο), ώρες 09:00 – 15:00.






