Κατά του Υπουργείου Υγείας στρέφεται ο δήμος Χαϊδαρίου, καταγγέλλοντας ότι για μία ακόμη φορά κωλυσιεργεί την αποπληρωμή των οφειλών στο Δήμο ύψους 750.000 ευρώ από βεβαιωμένα Δημοτικά Τέλη για τα Νοσοκομεία που βρίσκονται στην πόλη.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή αναφέρει:
«Η Δημοτική αρχή Χαϊδαρίου καταγγέλει την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Υγείας και συνολικά της Κυβέρνησης, η οποία για ακόμα μία φορά κωλυσιεργεί την αποπληρωμή των οφειλών στο Δήμο ύψους 750.000 ευρώ από βεβαιωμένα Δημοτικά Τέλη για τα Νοσοκομεία που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, και παραπέμπει την υπόθεση από Υπουργείο σε Υπουργείο.
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση μας μιλάει για κοστολογημένα προγράμματα και πλεονάσματα δισεκατομμυρίων, εδώ και 5 μήνες αρνείται να καταβάλει στο Δήμο τα χρέη από τα Νοσοκομεία, ενώ εκκρεμούν 3,8 εκατ. ευρώ που αφορούν χρέη στο Δήμο από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Δίπλα» σε αυτά είναι και τα παρανόμως παρακρατηθέντα από την ετήσια κρατική χρηματοδότηση, λόγω των μνημονιακών νόμων που είναι ακόμα σε ισχύ και έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της υποχρηματοδότησης τη βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, σε όλες τις δημοτικές δομές, στην μειωμένη ικανότητα του Δήμου να ανταπεξέλθει σε αναγκαία έργα και προμήθεια πρώτων υλών.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να βρεθούν εργαζόμενοι του Δήμου απλήρωτοι, ούτε θα επιτρέψουμε οι δημότες μας να επωμιστούν για ακόμα μία φορά τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών επιλογών, οι οποίες θέτουν στο στόχαστρο τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.
Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να δώσει λύση, να σταματήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση πληρωμή της οφειλής των 750.000 ευρώ, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.»
Μια ιστορική σκηνή. Μια σεζόν χωρίς μουσικά σύνορα.
Για την προσφορά των ελληνικών Δήμων και των οικογενειών που στάθηκαν δίπλα σε παιδιά της…
Μια σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση για το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης, είχε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών…
Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά συνήλθε σήμερα, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Παπασιώζου, το συντονιστικό…
Βελτιώνεται η πρόσβαση και η καθημερινή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών.