ΔΗΜΟΙ

829 γυμναστές σε 115 δήμους για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Στην ενίσχυση των δήμων, και την ενθάρρυνση περισσοτέρων πολιτών να μετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες αποσκοπεί το υπουργείο Αθλητισμού με την πρόσληψη 829 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής οι οποίοι θα υλοποιηθούν, σε 115 Δήμους, τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους.

Η πρόσληψη των γυμναστών αποφασίστηκε από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τους υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θανάση Πετραλιά και Εσωτερικών, Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη που ενέκριναν την πρόταση και το συνολικό κόστος των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καθηγητές φυσικής αγωγής θα απασχοληθούν με 8μηνη σύμβαση και θα διοργανώσουν 6.584 εγκεκριμένα τμήματα ΠΑγΟ-ΕΑγΟ, στα οποία θα συμμετάσχουν περίπου 150.000 αθλούμενοι και αθλούμενες όλων των ηλικιών.
Αναφερόμενος στην ενίσχυση του προγράμματος, ο Γ. Βρούτσης δήλωσε:

«Πριν από δύο χρόνια προχωρήσαμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, με ξεκάθαρο στόχο να τα καταστήσουμε ένα σύγχρονο, ισχυρό και πραγματικά προσβάσιμο εργαλείο άθλησης για την κοινωνία.
Σήμερα, μπαίνοντας στην 3η χρονιά τους, έχοντας πλέον δημιουργήσει μια σταθερή βάση, είμαστε σε θέση να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την εφαρμογή τους, να ενισχύουμε περαιτέρω τη συμμετοχή των Δήμων και να δίνουμε σε περισσότερους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους.
Τα ΠΑγΟ και ΕΑγΟ αποτελούν μια πολιτική με σαφές κοινωνικό αποτύπωμα. Δεν αφορούν μόνο τη σωματική υγεία και την ευεξία, αλλά υπηρετούν την ισότιμη πρόσβαση στον Αθλητισμό, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε γυναίκες και άνδρες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία».

Οι στρατηγικοί στόχοι των προγραμμάτων είναι

  • η ενίσχυση της τοπικής κοινωνικής συνοχής και πρόσβασης, μέσα από τη δημιουργία αθλητικών δράσεων ανοιχτών προς όλους,
  • η καθιέρωση της άσκησης ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου τρόπου ζωής,
  • η πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, καθιστική ζωή, άγχος κ.ά.
  • η ανάδειξη των δημοτικών εγκαταστάσεων ως πυρήνες άσκησης και κοινωνικής συνεύρεσης,
  • η συνεργασία με σχολεία, συλλόγους, ΚΑΠΗ, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, συλλόγους ΑμεΑ, και άλλους φορείς.

Τέλος, η μεγαλύτερη συμμετοχή των Δήμων αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (57,9%), στην Αττική (53%), στη Στερεά Ελλάδα (48%) και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (45,5%), ενώ υπάρχουν και ολόκληρες Περιφερειακές Ενότητες όπου η κάλυψη είναι μηδενική, καθώς οι Δήμοι τους δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όπως τα  Χανιά, το Ρέθυμνο, η Αρκαδία, η Άρτα, η Κέρκυρα, η Ξάνθη, η Σέρρες, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Πάρος, ή η Ρόδος.

Share

Τελευταία άρθρα

Γκράβα – Χάρης Δούκας: Πρόταση για επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος της Γκράβας από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου πρότεινε…

41 λεπτά ago

Στα Ιωάννινα οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης – Είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα και του αντιδημάρχου Θωμά Γιωτίτσα.

2 ώρες ago

Ξεκινά ο 2ος κύκλος κινητικότητας 2026 στο Δημόσιο

Δείτε τις προθεσμίες και τις προϋποθέσεις για Δήμους και Περιφέρειες.

3 ώρες ago

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει (ξανά) ο Μώραλης για τους Δήμους – Το στοίχημα της ΚΕΔΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προειδοποιεί για την οικονομική…

3 ώρες ago

Σύσκεψη του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Αρριανών

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός των απαραίτητων ενεργειών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση…

3 ώρες ago

Στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας θα ενταχθεί στη Γ’ και Δ’ Φάση του Προγράμματος «Μαριέττα…

4 ώρες ago