Ο Δήμος Μετεώρων εξασφάλισε μία ακόμη σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 247.270 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση 8 νέων διαχειριστικών μελετών δημοτικών δασών.

Με τη νέα χρηματοδότηση ο Δήμος Μετεώρων φτάνει πλέον τις 21 διαχειριστικές μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 475.240 ευρώ, με το σύνολο των πόρων να προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Οι 8 νέες μελέτες αφορούν τα δημοτικά δάση:
• Ασπροκκλησιάς
• Γάβρου
• Καστανιάς
• Κλεινού
• Αμαράντου
• Αγίου Δημητρίου
• Περιστέρας
• Αγίας Παρασκευής Ασπροποτάμου

Παράλληλα, προβλέπεται μελέτη για την αποκατάσταση της βατότητας δασικών δικτύων, με στόχο την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Στόχος είναι να περάσει ο Δήμος από την απλή καταγραφή στην οργανωμένη, ενεργή και βιώσιμη αξιοποίηση των δημοτικών δασών. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο δασικός πλούτος να μπορεί να αποφέρει νέα έσοδα και να χρηματοδοτεί έργα προς όφελος των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

«Στόχος μας είναι ο δασικός πλούτος του Δήμου Μετεώρων να επιστρέφει ως πλούτος στις ίδιες τις κοινωνίες που τον προστατεύουν και τον διαχειρίζονται» δήλωσε ο δήμαρχος, Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη, και τον Γενικό Διευθυντή Δασών, Βαγγέλη Γκουντούφα, για τη συνεργασία και τη στήριξή τους.