ΔΗΜΟΙ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Την μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου της Κοκκινιάς τιμά και φέτος με σειρά εκδηλώσεων ο δήμος Νίκαιας- Α.Ι. Ρέντη, σε κεντρικές πλατείες της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος, πιστός στο ραντεβού με την ιστορία των αγώνων για την ελευθερία διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το αφιερωμένες στα θύμα και στους αγωνιστές του ιστορικού «Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα τιμητικά στεφανώματα στην πόλη, στα σημεία όπου γράφτηκαν σελίδες θυσίας και αντίστασης κατά τη διάρκεια του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Το πρόγραμμα ξεκινά με προσέλευση στη Μάντρα του Μπλόκου Κοκκινιάς, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν ο χαιρετισμός του Δημάρχου, το ιστορικό της ημέρας και καταθέσεις στεφάνων στα ιστορικά σημεία της πόλης όπου έγιναν μάχες και υπήρχαν θύματα κατά το Μπλόκο.

Μιλώντας για την επέτειο, ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε:

«Το Μπλόκο της Κοκκινιάς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και συγκλονιστικά κεφάλαια της ιστορίας της πόλης μας. Είναι μια ιστορική παρακαταθήκη που μας υπενθυμίζει τη δύναμη της αντίστασης, την αξία της ελευθερίας και την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε κάθε χρόνο τη μνήμη των εκτελεσμένων του Μπλόκου και όλων όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στη βία και τον φασισμό. Η μνήμη τους αποτελεί χρέος μας και οδηγό για τις επόμενες γενιές. Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου μας  και να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία».

Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με τις καταθέσεις στεφάνων και την παρουσία αρχών, φορέων και μαθητών των σχολείων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στο 40ήμερο Μνημόσυνο των Εκτελεσμένων του Μπλόκου της Κοκκινιάς, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία άρθρα

Χαλάνδρι: Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση της Σοφοκλή Βενιζέλου

Δείτε τι περιλαμβάνει η παρέμβαση.

45 λεπτά ago

Το μέλλον της μετακίνησης στα Τρίκαλα

Διαβάστε τις κινήσεις που ακολουθούν Δήμος και ΔΕΥΑΤ για να συνδυάσουν πράσινη μετάβαση και μικροκινητικότητα.

58 λεπτά ago

Καλαμάτα: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με ευρωπαϊκές πόλεις

O Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Αποστολής “100…

1 ώρα ago

Κυψέλη: Πλήρη αποκατάσταση των κτιρίων υπόσχεται ο Ν. Ταχιάος

Η Πολιτεία δεσμεύεται για την αποκατάσταση των κτιρίων στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από τη…

2 ώρες ago

Ανοιχτοί και ασφαλείς δρόμοι στη Βοιωτία τον χειμώνα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη διατήρηση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό…

2 ώρες ago

Ενισχύεται η υδροδότηση του Πλωμαρίου

Ξεκίνησε η λειτουργία της γεώτρησης στο Κάτω Χωριό, που παρέμενε ανενεργή για πολλά χρόνια.

2 ώρες ago